Peelings - Care sunt diferențele și de ce ar trebui să le folosiți

Posted by   Admin Admin
02/08/2018
0

Toată lumea a folosit probabil o peeling înainte sau chiar a avut o peeling profesionale făcut. Dar ce inseamna exact "peeling" si de ce este atat de esential sa o faceti in mod regulat? Cuvântul "coaja" vine din limba engleză și înseamnă "îndepărtarea" sau "curățarea". În cosmetică, se folosește adesea cuvântul "exfoliere" sau "coajă".


De ce ar trebui să folosim peelinguri

Scopul unui peeling este îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Cu un peeling, tenul este rafinat și reînnoirea celulară este stimulată. Apoi, pielea se simte netedă și moale și pare radiantă datorită circulației sanguine mărită. În plus, pielea este profund curățată, ceea ce înseamnă că porii cu smocuri de sebum sunt purificați. Mai mult, produsele de îngrijire pot fi absorbite mult mai bine și pielea se tânjește mai rapid și mai uniform.


Diferite forme de peeling

Există diferite forme de exfoliere, începând cu peelinguri delicate mecanice până la peelinguri chimice agresive. Se diferențiază între peelinguri pentru utilizarea la domiciliu, salonul de înfrumusețare și clinica medicală.


Peeling mecanic

Cea mai ușoară formă de exfoliere este peelingul mecanic, deoarece acționează numai la suprafață. Aceasta este cea mai obișnuită aplicație pentru utilizarea la domiciliu. Celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate cu un material abraziv cum ar fi semințe de fructe, granule de bambus sau altele similare. Totuși, aceste peelinguri nu trebuie aplicate prea frecvent, deoarece pielea poate reacționa cu iritații precum roșeață, impurități sau uscăciune excesivă. În general, această formă de exfoliere nu este cea mai bună soluție pentru toate tipurile de piele.


Enzima Peeling

În cazul pielea foarte sensibilă sau extrem de impurită, este mai bine să lucrați cu peelinguri enzimatice. Aici, cornificarea veche este îndepărtată din piele datorită activității mai multor enzime. Deși această formă de exfoliere este considerată o descuamare a suprafeței, aceasta este mai intensă, dar în continuare delicată, deoarece iritarea pielii prin spălare ca și cu peelingurile mecanice nu se aplică. Acest lucru este foarte esențial pentru pielea sensibilă, înroșită și iritată. În cazul pielii impure, răspândirea infecțiilor poate fi astfel evitată și aceasta este, de obicei, declanșatorul pentru formarea de noi impurități. În zilele noastre, există și peelinguri enzimatice pentru utilizarea la domiciliu.


Peelingurile de fructe lucrează puțin mai adânc. Aceste exfoliante fac parte din peelingurile medii (dar încă la suprafață), care sunt efectuate la un salon de înfrumusețare sau de către un dermatolog. Esteticienii pot aplica numai peelinguri cu fructe cu un conținut de acid de 20%, peste 20% pot fi efectuate numai de un dermatolog.


Peeling chimic

Cea mai puternică formă de exfoliere este peelingul chimic. Aceasta reflectă una dintre cele mai adânci peelinguri și ar trebui să fie efectuată numai de experți instruiți. Coaja chimică arde pielea și este, prin urmare, o metodă foarte agresivă, cu o perioadă lungă de întărire.


Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu